HAKKIMIZDA

Orman Kitap, Türk ve dünya edebiyatının en güzel örneklerini her yaştan çocuklar ile yetişkinlere ulaştırmak için 2019 yılında sinema sektörünün önde gelen firmalarından Yeni Film A.Ş. tarafından kuruldu. Yayın kataloğuna her yıl özenle hazırlanan 40 kitap eklemeyi planlayan Orman Kitap’ın en büyük amacı “bir orman gibi kardeşçesine yaşama” umuduna saygın bir yayınevi olarak katkı sunmak.

Orman Kitap bir sene içinde yayımladığı, Komik Çocuk, Unicorn Akademisi, Süper Dâhiler gibi 8-12 yaş grubunu, Pug’ın Günlüğü, Yaramaz Peri, Ada ve Safran gibi okumaya yeni başlayan çocukları, Unicorn Günü ve Unicorn Gecesi gibi henüz okula gitmeyen minikleri hedefleyen kitap serileriyle genç okuyucuların büyük ilgisini çekti.

Yayınevi, bunların yanı sıra Arianna Davis’ten Frida Olsa Ne Yapardı?, Frank Martela’dan Mükemmel Bir Hayat gibi çağdaş kurgu dışı çeviri kitapları ve Dr. Murat Toktamışoğlu’nun Karı Koca Arasında ve Kendine Yeni Bir Hayat Ismarla adındaki çok satan kitaplarını da yetişkin okuyucularla buluşturdu.

Orman Kitap, önümüzdeki günlerde yayımlayacağı çağdaş romanlar, özellikle çocuklara yönelik kurgu dışı kitaplar ve yeni serilerle okuyucularına yeni kapılar açmaya, onlara nitelikli ve özenli hazırlanmış kitaplar sunmaya devam edecek.